Kime Web Tasarım Uzmanı Denir?

 Web tasarım uzmanı, web tasarımı ve teknolojileri mevzularında uzmanlaşmış, işletme, kişi yada kurumlar için ustalaşmış web site tasarımı meydana getiren kişilere verilen mesleki unvandır.

Web tasarım uzmanı ne iş yapar?

Web site teknolojilerine hakim olan web tasarım uzmanı, büyük seviyede tanıtım yada ticari amaçlı ilgi çekici ve performans odaklı yeni web sayfaları tasarlar. Ek olarak web site bakım ve onarım emekleri da yaparlar.


Halen sektöre uzak birçok kişinin web programlama yada web yazılım ile ölçme etmiş olduğu web tasarım adı üstünde web sitesinin kullanıcılara dönük yüzü ile ilgilenir doğrusu tasarım ile ilgili kısımları kapsar.

Web tasarım uzmanları için şu görevleri üstlenir diyebiliriz;

  • Performans ve tasarım odaklı web sayfaları tasarlar.
  • Web tasarım teknolojileri kendi içinde değişik branşlara ayrılmış olsa da internet sayfası güvenlik önlemleri alma mevzularında danışmanlık yapar yada yeterlilik durumuna nazaran üstlenir.
  • Grafik tasarım, sosyal medya, SEO ve departmanları ile koordineli olarak çalışır.
  • Daha ilkin yapılmış olan web sayfalarının teknik bakım ve onarımları mevzusunda etken rol oynarlar.
  • Kullanılması ihtiyaç duyulan web standartlarını yakından takip eder.
  • Web site teknolojileri mevzusunda devamlı kendisini geliştirir, yenilikçidir.
  • Yeni kampanya, blog yada haber benzer biçimde internet sayfası üstünde gerçekleşmesi ihtiyaç duyulan birçok aksiyonda başrol oynar.
  • Yeni mail hesapları açma, silme ve değişiklik yapma mevzularını üstlenir.
  • Internet sayfası ziyaretleri, hatalı sayfaların saptanması benzer biçimde birçok çözümleme gerçekleştirir.

Özetlemek gerekirse özetleyecek olursak; Web tasarım uzmanları, internet sayfası ile ilgili derhal her talebi karşılamakla görevlidir.

Fakat dipnot olarak şunu belirtmek isterim; Her ne kadar halk içinde web tasarım uzmanı olmak web sektörü ile ilgili her mevzuya tamamen hakim olmak olarak bilinse de, web tasarımcı olmak ile web yazılımcı yada web programcı olmak içinde fazlaca fazla fark vardır.

Aradaki farkları anlayabilmeniz adına mevzu ile ilgili yazmış olduğum şu makaleye göz atılabilir:

Iyi mi web tasarım uzmanı olunur?

Web tasarım uzmanını, Web designer yada Front-end developer olarak da tanımlayabilirsiniz.

Web tasarım uzmanı olmak için HTML, CSS ve ilerleyen dönemlerde Javascript öğrenmeniz gerekmektedir. Teknik terimlere aşina olduktan sonrasında, size avantaj sağlayabilecek Photoshop benzeri arayüz çizim ve grafik düzenleme programlarından birine de hakim olmalısınız.


Ayrıca AÖF 2016 senesinde web site tasarımının yapılması, kodlanması ve yayına alınması mevzusunda çalışacak nitelikli personel yetiştirmek amacı ile web tasarım ve kodlama adı altında bir bölüm oluşturdu. Mezun olduğunuzda DGS sınavına girerek bilgisayar mühendisliği yada yazılım mühendisliği bölümlerinin 4 senelik lisans bölümlerine de geçebiliyorsunuz.

Ortalama 11 senedir web teknolojileri sektörde yer aldığım için bana fazlaca fazla artısı oldu diyemiyorum, merak ettiğim için başlamıştım fakat öğrenmek isteyenler için tetikleyici bir adım olabilir.

Web tasarım uzmanı maaşları

Web tasarım uzmanı maaşları, büyük seviyede beceri ve tecrübeler ile alakalıdır. Doğal ki çalışmış oldukları yer/konum da maaş şartlarını değiştirebilir sadece ortaya iyi işler çıkarabilen, deneyimli bir web tasarım uzmanı; 6.000 TL ila 10.000 TL içinde kazanabilir. Avrupa'daki kazançlar hem kur değişik hem de "nitelikli elemana verilen kıymet" anlamında fazlaca daha çok. Sözgelişi Almanya'da web tasarım uzmanı olarak çalışan olan bir meslektaşımın aylık net 20.000 € kazandığını söyleyebilirim.

Ek olarak kendinizi devamlı geliştirmeniz şartlarınızın her geçen gün bir adım daha iyileşmesi açısından mühim rol oynar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEO İçerik Haritaları Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir?

Css Nedir, Nasıl Kullanılır Ve Ne İşe Yarar?

Php Nedir, Php İle Neler Yapılabilir?