SEO İçerik Haritaları Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir?

 Bir web sitesinin arama motorlarının siteler için koyduğu başarı standartlarına uygun bir halde düzenlenmesi süreçlerinde, bu web sayfalarının içerik haritalarının da SEO standartlarına uygun bir hale dönüştürülmesi gerekmektedir. Kimi zaman bu aşamada SEO içerik haritaları hatası ortaya çıksa da doğru müdahaleyle SEO düzenlemelerinde geri dönülmez hatalara asla düşülmeden kısa sürede mesele ortadan kaldırılabilmektedir.

Bir internet sayfasına ilişkin olan içerik haritası yolu, o web sitesinin siteler arası hiyerarşik düzende iyi mi bir konumda bulunduğunu göstermektedir. Kullanıcılar doğru düzenlenmiş bir içerik haritası yolu ile siteyi etkili bir halde keşfederek sitenin yapısını kolayca kavrayabilmektedirler. Google Search, arama sonuçlarında çıkmış olan bir web sitesinin içeriğindeki detayları kategorize edebilmek adına internet sayfasında yer edinen içerik araması işaretlemesini kullanmaktadır.

İçerik haritalarında ortaya çıkan sorunlarda, eğer müdahale edilmezse SEO açısından site ziyan olacağı için istenmeyen sıralama düşüşleri yaşanabilmektedir. Bu tip problemler daha büyük problemlere yol açacağından ilk olarak harita hatasının tam olarak hangi sebepten kaynaklandığının belirlenmesi ve probleminin ana kaynağına müdahale edilmesi gerekmektedir.

İçerik Haritası Hataları Iyi mi Halledilebilir?

İçerik haritası dediğimiz durum, “Breadcrumb” olarak da bilinmektedir. SEO içerik haritaları hataları çözümü için Breadcrumb üstünde düzeltmeler yapılması gerekmektedir. Breadcrumb yapısı, sitenize gelen ziyaretçilerin sitede gezinirken sayfalarınız içinde kolaylıkla gezinme elde eden bir yapıdır. Bir bağlantı dizisi olarak da ele alınabilecek Breadcrumb yardımıyla ziyaretçiler siteniz içinde hangi sayfada olduklarını ve o sayfadan önceki kategorileri görebilmektedirler.

Google da bahsettiğimiz durumla ilgili kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmek adına site içerik haritalarına oldukça ehemmiyet göstermektedir. Harita hatalarının çözümünde sitenizin mevcut URL’sini Google Yapısal Kontrol Aracı üstünden denetlemeye sokarak ilk olarak probleminin kaynağını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bu hata genel olarak sitenizde boş olan bir Breadcrumb, şu demek oluyor ki boş bir içerik haritası var olduğunda alınmaktadır. Bu tip durumlarda Google site sahiplerine uyarı mesajı göndererek nerede boşluk bulunduğunu site sahiplerine bildirerek şema yapısındaki probleminin düzeltilmesi sonucunda hatanın direkt olarak ortadan kalkacağını site sahiplerine taahhüt etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Css Nedir, Nasıl Kullanılır Ve Ne İşe Yarar?

Php Nedir, Php İle Neler Yapılabilir?