Domain Nedir? Domain (Alan Adı) Nasıl Alınır?

 Javascript kütüphaneleri, web tasarımcı ve web geliştiricilere oldukça sayıda standart işlevden yararlanma fırsatı veren kitaplıklardır. Bu işlevler, geliştiricilerin işini kolaylaştırmanın yanı sıra fazladan katkılar da sağlar.

Eğer Javascript ile ilgili bilginiz yok ise, şuradaki “javascript nedir” adlı konumu okumanızı tavsiye ederim.

JS Kütüphanelerinin Katkıları Neler?

Javascript kütüphanelerinin katkılarını özetlemek gerekirse şu şekilde özetleyebiliriz: Kullanıcı arabirimi bileşenlerini, dil destek programlarını, matematik işlevlerini ve daha fazlasını kullanarak web sayfası oluşturmada kolaylık sağlaması… Bu yazımızda web sitenizi oluşturma ve geliştirme aşamasında işinize yarayacak 25 Javascript kütüphanesini sıraladım.

İşte 2021 senesinde popülaritesini sakınan 25 JS Kütüphanesi

  • React

Listemize ilk olarak React.js ile giriş yapalım. Anlaşılması kolay ve ergonomik bir uygulama olan React, kullanıcı ara yüzleri inşa etme mevzusunda ergonomik bir katkı sağlar. 2013 senesinde gösterilen React, geliştiricilerin mevcut kod parçalarını kullanarak karışık kullanıcı arabirimleri oluşturmasına izin verir. Açıklanabilir, verimli ve esnek olan uygulama bununla beraber kolay ölçeklenebilirliğe haizdir. Meydana getirilen değişikliklerin tekrardan yüklenmesi için fazladan bir sayfaya gereksinim yoktur.

  • Vue

2014 senesinde piyasaya sürülen Vue JS, sanal Dom modelini temel alan bir yaklaşıma haizdir. Bileşen tabanlı bir mimari ile geliştiricilerin kıymetli bir dostu olan Vue, şablonlar vasıtasıyla süratli uygulamalar yaratma imkanı verir. Vue, ek olarak öteki kütüphanelere bakılırsa daha azca kod satırına gereksinim duyar. Yönlendirme, düzenleme araçları ve durum yönetimi benzer biçimde işlevleri yönetebilen Vue, kısa sürede ihtiyacınız olan geliştirmeleri tamamlamanızı elde eden bir uygulamadır. Ek olarak bu uygulamayı destek programlarla da tamamlayarak oldukça daha verimli sonuçlar alabileceğiniz bir yapıya dönüştürebilirsiniz.

  • Angular

2014 senesinde piyasaya çıkarılan bir öteki web site geliştirici Angular, uygun çerçeveyi tesis etmek için kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Genişletebilir ve öteki kütüphanelerle uyumlu emek harcama özelliğine haiz olup soyut desen MVC dizayn ile geliştirme yapmanızı sağlar. Uygulama geliştiricisi Google’dır.

  • Node

Ölçeklenebilir ağ uygulamaları inşa etmek için dizayn edilen Node.js, eş zamansız programlama dili kullanır. 2009 senesinde geliştirilen uygulamanın en mühim özelliklerinden biri yüksek veri aktarmasıdır. Node eşzamanlı olmayan yazılımlama çalıştırır, bu da hafıza açısından verimli bir unsurdur.

  • Anime

Anime, şaşırtıcı takip animasyonlarını kolay hale getiren en iyi animasyon kütüphanelerinden biridir. Kuvvetli bir yapı ile beraber gelen Anime.js uygulamasında, aynı unsur üstünde değişik zamanlamalarda CSS'nin çeşitli özelliklerini ayarlayabilirsiniz. Web sitenize esnek bir görünüm kazandıran uygulama, SVG, CSS, HTML, DOM ve JS benzer biçimde niteliklerle beraber çalışabilmektedir.

  • D3.js

D3 ile veriye dayalı dönüşümleri DOM dokümanlarına uygulayabilirsiniz. Veriler herhangi bir halde alınabilir ve DOM nesneleriyle bağlanabilir. Oldukca hızlıdır ve animasyon etkileşimleri için dinamik davranışı destek sunar. D3 esnektir ve HTML, SVG ve CSS'nin tüm kabiliyetlerinden yararlanır. Sorunları ayıklama işlemini kolaylaştıran D3 uygulaması, en popüler JS vasıta setlerinden biridir.

  • Parsley

Kullananların biçim doldurmuş olduğu web sitelerinde mükemmel iş çıkaran bir uygulamadır. Biçim doldurma sürecini basitleştiren Parsley, kullanıcı odaklı ve özelleştirilebilen değişik cins doğrulayıcıya haizdir. Eğer web sitenizde formlara yer veriyorsanız, bu uygulama işinize fazlasıyla yarayacaktır.

  • Three

Bu uygulama, tarayıcılar arası JS kütüphanesi ve güzel animasyonların oluşturulmasına izin verir. Geliştiriciler, geleneksel tarayıcı eklentileri yerine WebGL'ye dayanan Three.js ile vakit harcamadan kütüphane araçları yardımıyla karmaşık animasyonlar ekleyebilir. Three.js, geometri, ışıklar, malzemeler, gölgelendirici ve efektler, görüntüler, veri yükleyiciler, animasyon ve oldukça daha fazlası benzer biçimde birçok özelliği içermektedir.

  • Aurelia

Yaratıcılığınızı güçlendirmek için kolay kurallardan yararlanmanızı elde eden bir kütüphanedir. Web, mobil ve masaüstü için bir JavaScript istemci çerçevesi olan Aurelia, web tasarımlarınızın ön yüzünü geliştirme hususunda ciddi faydalar sağlar.

  • Ember

Uygar web uygulamaları tesis etmek için üretken bir JavaScript çerçevesidir. Yeni imajlar oluşturmak ve lüzumlu dosyaları doğru yere koymak için kod üreteçleri sağlar. Ember uygulamaları, süratli tekrardan oluşturma, otomatik tekrardan yükleme ve bir kontrol çalıştırıcısı içeren yerleşik bir geliştirme ortamı ile beraber gelir.

  • Mocha

Mocha, Node üstünde çalışan, değişik özellikleri bünyesinde barından JavaScript kontrol çerçevesidir. Tarayıcılarda meydana getirilen asenkron testleri kolay ve keyifli hale getirir. Uygulamaları doğru kontrol senaryolarına eşlerken esnek ve doğru raporlamaya olanak tanıyan seri bir emek harcama biçimine haizdir.

  • Webix

2013’te piyasaya sürülen Webix, kullanıcı deneyimi kontrolü elde eden bir uygulamadır. Kurumsal bir JavaScript Kütüphanesi olan uygulama, web geliştirmeyi hızlandırır. Bu kütüphane ile web geliştirmenizi hızlandırmak için oldukça sayıda duyarlı materyallerden oluşan dış görünüm tasarımı elde edebilirsiniz.

  • Algolia Places

Web sitenizde otomatik biçim doldurma kullanmanın süratli, dağıtılmış ve kolay bir yolunu elde eden bir coğrafi kodlayıcıdır. Javascript otomatik tamamlama kütüphanesi, REST API olarak ve JS, PHP, Swift ve Android Algolia API istemcileri içinde mevcuttur.

  • AOS Animate On Scroll

Front end geliştirici olarak etkisinde bırakan animasyon karakterleri eklemenizi sağlar. Ziyaretçiler, sayfayı aşağıya doğru kaydırdıkça çeşitli efektler eşliğinde hareketli cisim ve imajlar ortaya çıkar. En üste geri giderseniz, öğeler önceki durumuna döner ve aşağı kaydırırsanız tekrardan canlandırılmaya hazır olur.

  • Bideo

Tam ekran olarak yayılan videoları arka planlar ile donatmayı kolaylaştıran bir kütüphanedir. Kullanımı kolay olup değişik formatlardaki videolar için uygundur. Özgünleştirme ve çeşitli eklentiler ile mevzusunda da başarılıdır.

  • Charts

Veri görselleştirme mevzusunda uzman olan kütüphanelerden bir diğeridir. Değişik grafik türlerini destekleyen uygulama, web sitenize parasız efektler ve animasyonlu etkileşimler eklemenin en ergonomik yollarından biridir.

  • Choreographer-js

Karışık CSS animasyonlarıyla ilgilenmeyi ergonomik hale getiren bir kütüphanedir. Animasyonları JavaScript API'si vasıtasıyla tanımlar ve DOM sistemi ile çalıştırır. Animasyonları satır içi CSS komutlarıyla tanımlayan elverişli bir uygulamadır.

  • Cleave.js

Cleave.js'nin amacı girdi metin içeriğini otomatikman biçimlendirmenize destek olmaktır. Mesela bir forma telefon numaranızı gelişigüzel bir halde yazdığınızda değişik çizgi ve ayırma işaretleri ile telefon numaranızın tertipli bir halde görünmesini sağlar. Dolayısıyla karmaşık numaraları yada imajları göze daha tertipli gelecek bir forma dönüştürür.

  • Granim

Gradyan renklerin bir setten diğerine değişmiş olduğu bir animasyonu otomatikman oluşturabileceğiniz bir kütüphanedir. Değişik renk geçişlerindeki değerler ayarlanabilir ve de bu geçişleri kullanıcı odaklı ve görsel açıdan kaliteli bir hale getirilebilir.

  • Glimber

Web için JavaScript bileşenleri oluşturmanıza olanak veren yeni bir oluşturma motorudur. Glimber bileşenlerinizi web bileşenleri olarak dışa aktarabilirsiniz. Bu da bir JavaScript yada sunucu tarafınca oluşturulmuş web uygulamasında kullanımı kolaylaştırır.

  • Multiple

İlgi çekici görünüm ve etkisinde bırakan bir panorama inşa etmek için kullanabileceğiniz kütüphanelerden bir diğeridir. CSS kullanarak birden oldukça imajı ve ögeyi arka plana ilave ederek görünümlerde farklılık yakalayabilirsiniz.

  • Omniscient

Verileri süratli bir halde işlemeye müsaade eden Omniscient, React bileşenleri için bir soyutlama elde eden bir kütüphanedir. Aynı veri yapısını tüm bileşen akışından geçirme üstüne kurulu olan uygulama, JavaScript haricinde değişik projelerde de yarar sağlar.

  • Popper

Açılır pencereler yada ufak fikir balonları benzer biçimde metaları konumlandırma motorudur. Amacı, belirli bir referans öğesinin yakınında konumlandırmayı mümkün kılmak için bir öğenin konumunu hesaplamaktır. Tamamen modülerdir ve özelliklerinin bir çok tamamlayıcı bir unsur olarak uygulanır.

  • Premonish

Internet sayfalarına giriş meydana getiren kullananların maus imlecini takip eden bir kütüphanedir. Amacı kullananların mauslarıyla etkileşime geçecekleri noktaları evvel kestirmesidir. Bu sayede call to action kelimelerin göze çarpmasını sağlayabilir ve takip edenleri site içinde tıklamalarını istediğiniz bölgelere yönlendirebilirsiniz.

  • Slick

Tüm html öğeleriyle çalışan tamamen özelleştirilebilir, duyarlı ve mobil uyumlu sliderlar oluşturmak için yepyeni bir jQuery eklentisidir. Çoklu kesme noktalarını, CSS3 geçişlerini, sliderları ve oldukça daha fazlasını destekleyerek karusel ihtiyacınız olan şeyleri karşılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEO İçerik Haritaları Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir?

Css Nedir, Nasıl Kullanılır Ve Ne İşe Yarar?

Php Nedir, Php İle Neler Yapılabilir?